Korte reactie op de raadsvergadering, over de tweede tussenrapportage en de begroting van 2023

Posted by Eva Bouwman |03 nov 22 |

Korte reactie op de raadsvergadering, over de tweede tussenrapportage en de begroting van 2023

Deze raadsvergadering lag de tussentijdse rapportage voor. Zoals wij ook zagen: een prima tussentijds resultaat van het college, deze werd dan ook zonder problemen aangenomen.

Het krediet voor de voorbereiding van het ontwikkelen van Loveren fase 2 stuitte op protest van CDA en FU. Zij vielen over een woordkeuze van de wethouder over het gebrek aan milieu belemmeringen.
Voor ons is het snel in gang zetten van betaalbare nieuwbouw belangrijker dan de woordkeuze van de wethouder en wij hebben vertrouwen in de wethouder.
Het voorstel werd uiteindelijk terecht unaniem aangenomen.

Tijdens het vragenuur werd onder andere uitgebreid aandacht gevraagd voor de vuurwerk situatie en we zijn blij te horen dat de burgemeester en het college er intensief mee aan de slag zijn om de overlast waar mogelijk te beperken.
Energiebesparing door de gemeente en in openbare gebouwen als het CCB kwam ook ter sprake, goed te horen dat dit al in gang is gezet intern.
Ook vinden wij het fijn te horen dat de herontwikkeling van Janshove nu een nieuwe fase in lijkt te gaan.

Ten slotte werden de algemene beschouwingen uitgesproken. In het kort zijn wij erg tevreden over de begroting, maar we zouden de VPB niet zijn als we niet een beetje opbouwende kritiek hadden. De uitgebreide tekst van onze beschouwing is te lezen op onze website (zie links).
Volgende week zullen we verder gaan met deze beschouwingen, dus wordt vervolgd…