Janneke van de Laak verkozen tot lijsttrekker VPB

Posted by Beheerder |23 nov 21 |

Janneke van de Laak verkozen tot lijsttrekker VPB

De leden van de Vooruitstrevende Partij Baarle hebben in hun vergadering van 17 november jongstleden besloten om Janneke van de Laak aan te wijzen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Tijdens de ledenvergadering op 17 november hebben de leden van de VPB unaniem Janneke van de Laak tot lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen begin volgend jaar. Voorzitter Jan Vermeer verwoordde de breed gedragen tevredenheid onder de leden over het functioneren van Van de Laak in de huidige raadsperiode. “Janneke heeft het heel goed gedaan en wij zijn heel blij met de manier waarop ze onze standpunten de afgelopen jaren voor het voetlicht heeft gebracht.”

Hoewel Van de Laak niet eerder in de raad had gezeten en het enige raadslid van de progressieve Baarlese partij was, is zij er toch in geslaagd om stevig oppositie te voeren. Van de Laak heeft consequent de sociale en milieubewuste ideeën van de VPB ingebracht in de raad. Daarnaast was zij de afgelopen jaren een van de meest kritische raadsleden die het college – wanneer nodig – het vuur aan de schenen legde. Tegelijkertijd heeft Van de Laak op specifieke thema’s die de VPB aan het hart gaan een constructieve houding aangenomen.

Janneke van de Laak zelf reageerde verheugd op haar benoeming tot lijsttrekker: “De afgelopen raadsperiode als nieuw en enig raadslid voor de VPB waren soms pittig, maar ik heb veel kunnen en mogen leren. Ik voelde me altijd gesteund binnen de VPB en door onze inwoners. Mijn dank gaat uit naar de commissieleden die mij flink hebben geholpen. Ik ben er trots op dat er diverse nieuwe leden bijgekomen zijn, naast onze gewaardeerde ervaren leden! Er zijn in Baarle-Nassau genoeg uitdagingen voor de toekomst die we met een mooi team en programma kunnen gaan veranderen. Dat zullen we -zoals altijd- doen vanuit een progressieve, sociale en groene grondslag. Ik heb er zin in!“ 
De Vooruitstrevende Partij Baarle gaat onder aanvoering van Janneke van de Laak met vertrouwen de gemeenteraadsverkiezingen tegemoet. Het doel is helder: meer zetels binnenhalen. De komende tijd zal de kandidatenlijst gecompleteerd worden en de campagne voorbereid worden.