Basje en Sjan? Stemadvies!

Posted by Beheerder |17 feb 22 |

Basje en Sjan? Stemadvies!

Basje & Sjan geven aangepast stemadvies

Basje: Sjan, wat kijk je bedrukt is er wat?

Sjan: Nou, ik ben in aanloop naar de verkiezingen me toch eens wat verder gaan verdiepen in wat wij hier vaak bespreken. Je moet toch een beetje onderzoek doen waar je op gaat stemmen in het kieshokje.

Basje: Hoezo, dat is toch niet zo moeilijk? Gewoon blind gaan voor de partij die voor de zelfstandigheid van Baol is.

Sjan: Dat dacht ik ook, maar wat blijkt nu. In de periode dat ons partijtje aan de macht was hebben ze gewoon meegetekend op een verdergaande samenwerking met die andere ABG gemeenten.

B: Bedoel je nou dat we eigenlijk minder zelfstandig zijn dan vier jaar geleden?

S: Inderdaad!

B: Maar onze wethouder heeft in ieder geval goed voor de gemeentekas gezorgd.

S: Nou, dat valt dus ook flink tegen. We krijgen nog steeds een 10 op ons rapport maar eerst zakten we van een tweede plaats naar een derde en nu staan we 14e. Da’s toch echt geen podiumplek meer.

B: Dat meen je niet. Die wethouder is nog erger dan mijn eigen vrouw. Waar hebben ze dan zoveel geld aan uitgegeven?

S: Nou, dat wilde ik ook wel weten. Dus ben ik naar ons gemeentehuis gegaan om dat eens na te vragen, maar die hadden het te druk met planken op te hangen…

B: Planken ophangen? Waar is dat nu goed voor?

S: Het schijnt dat ze de afgelopen jaren namelijk heel veel visies hebben laten schrijven. En daar is dus heel veel geld uit die spaarpot aan opgegaan. Nu moeten ze allemaal planken ophangen in het gemeentehuis om die visies op te kunnen leggen, zodat ze stof kunnen vangen.

B: Wat een onzin, ons kleine dorp heeft toch niet allemaal van die dure visies nodig om iets aan te pakken. Met een beetje gezond verstand kom je toch al een heel eind. Logisch dat onze gemeente zoveel meer ambtenaren uren gebruikt dan begroot, als ze bezig zijn met dit soort zaken.

S: Nou dat gezonde verstand schijnt al een tijdje ver te zoeken te zijn in dat gemeentehuis. Ze hebben heel wat geld weggegooid om dat afval inzamelen terug te draaien en om dat samen met Hertog op te pakken, zodat er nog maar één vuilniswagen door ons dorp rijdt. Mooie gedachte, maar het is er wel behoorlijk veel duurder door geworden. Zeker voor mij als alleenstaande.

B: Maar dat hebben ze toch weten te corrigeren?

S: Ja, maar dat schijnen wij wel aan die kleurrijke dame van de VPB te danken te hebben. Zij was de enige die dit door had en tot de bodem heeft uitgezocht om te zorgen voor een eerlijkere verdeling.

B: Ik begreep dat zij ook de enige is geweest die niet bij de RES heeft liggen slapen. De rest van de partijen, hebben blindelings ingestemd met het concept en werden pas wakker toen er rumoer op Facebook ontstond.

S: Inderdaad, dat herinner ik mij nu ook weer. Is dat ook toen Harrie supporter van die Ulicotense club is geworden? Als iedereen zo makkelijk overstapt van de ene naar de andere partij, weet je toch ook niet meer waar je op stemt. Niet echt geloofwaardig!

B: Jeetje Sjan, ik begrijp nu waarom je steeds meer twijfelt of we vier jaar geleden wel op de juiste partij hebben gestemd. Want eigenlijk was dat gedoe met die RES allemaal een kwestie van te weinig met de inwoners in gesprek gaan. Best raar dat dat niet goed is gegaan, meer inspraak daar had ons partijtje toch een verkiezingsbelofte van gemaakt?

S: Inderdaad en dat hebben ze niet echt waargemaakt de afgelopen vier jaar, want bij het nieuwe afvalinzamelingsbeleid is er ook niet veel aan ons gevraagd. Of eigenlijk, wel gevraagd maar alleen voor de vorm. De uitkomst stond toch al vast. We moesten en zouden met Hertog gaan inzamelen, koste wat kost.

B: Dat klopt. Ik heb die vragenlijst nog wel ingevuld, maar de uitkomst daarvan is pas na het vaststellen van het beleid naar buiten gekomen. Op die manier zullen inwoners de volgende keer wel twee keer nadenken voordat ze weer hun vrije tijd hieraan opofferen.

S: Maar ik heb weleens begrepen dat dat eigenlijk allemaal door dat vervelende coronavirus is gekomen.

B: Ach Sjan, dat is toch onzin. Waar een wil is is een weg. Er zijn in deze tijd zat mogelijkheden om de inwoners naar hun mening te vragen. Ik las trouwens dat dat corona een zoönose is. Moeilijk woord hè, dat is een ziekte die van dieren op mensen overgaat, net als Q-koorts. Dat is toch wel iets om je zorgen over te maken met die enorme hoeveelheid dieren die we rond ons dorp hebben. Ik hoop dat die partijen toch ook een beetje op onze gezondheid letten. Bij mij gaan de jaren ook tellen.

S: Laten we anders eens kijken wat er nog meer te kiezen valt. Waar is het CDA voor?

B: Eens zien … voor meer vee en tegen windmolens.

S: Oké, en Fractie Ulicoten dan?

B: Hmmm, ook voor meer vee en tegen windmolens, net als ons eigen partijtje Baarle! Dat kan toch niet? Het lijkt allemaal op elkaar … wat heb je nog te kiezen? En het draagt ook niet bij aan een gezonde toekomst voor ons dorp.

S: Snap je nu waarom ik zo bedrukt ben. Eigenlijk is er maar één juiste keuze in dit dorp en ik durf dat bijna niet toe te geven na al onze Baolse praotjes.

B: Ik snap wat je bedoelt! Dan gaan we toch op die kleurrijke dame van de VPB stemmen dit jaar.

S: Ja, er zit echt niets anders op gezien de uitdagingen waar we voor staan. Als je er even over nadenkt wie jouw stem verdient op 16 maart kom je altijd uit bij de VPB!

Basje & Sjan, supporters van BAARLE! VPB

P.s. Wij zijn politiek ‘teleurgesteld’ en komen daar tenminste eerlijk voor uit.