Artikel verenigingskrant Ons Weekblad

Posted by Eva Bouwman |08 sep 22 |

Artikel verenigingskrant Ons Weekblad

VPB: al 40 jaar weten wij, samen kom je vooruit!

Onze gemeente is vele verenigingen rijk. Denk maar eens aan onze sport-, dans- kunst- muziek- heemkunde- natuur- wandel- toneel- evenement- en  politieke verenigingen, zoals die van ons, de VPB. Wij zijn trots op de grote diversiteit en aantal verenigingen dat ons dorp rijk is en trots op de vele vrijwilligers die hierbij betrokken zijn. We vinden het belangrijk dat deze gevarieerde groep aan verenigingen ook in de toekomst hun activiteiten kan blijven organiseren. Iedere vereniging draagt op zijn eigen manier iets bij aan onze samenleving en ons dorp. Jong en oud, en vanuit alle groepen van de gemeenschap, iedereen kan deelnemen binnen onze verenigingen.

Zonder verenigingen zou ons dorp er maar saai uitzien en zouden er weinig extra’s zijn die het leven juist zo leuk maken. We zouden veel minder in contact zijn met elkaar. De VPB vindt het belangrijk dat we er voor elkaar zijn en elkaar ontmoeten, juist ook in de onzekere tijd die er voor ons ligt. Ook voor mensen met een kleine beurs is het belangrijk dat de verenigingen toegankelijk blijven. Door zaken zoals jeugdfonds sport en cultuur, kan er ondersteuning geboden worden, bijvoorbeeld als het moeilijker wordt om de rekening voor sport of muziekles van de kinderen te kunnen betalen.

Janneke van de Laak, onze VPB wethouder, heeft de zorg voor onze verenigingen in haar portefeuille. We dragen de verenigingen in ons dorp al 40 jaar een warm hart toe en hebben al vaker de wethouder voor sport en cultuur geleverd.

Wil jij je samen met de VPB inzetten voor het verenigingsleven in ons dorp, dan ben je altijd welkom bij onze vereniging: de VPB. Je mag bij ons meedenken en samen kijken we vooruit naar een betere toekomst. Je kunt lid worden, maar je bent ook welkom om tijdens onze achterban vergaderingen aan te schuiven en mee te denken. Iedereen is welkom!