Een stem voor de toekomst

Posted by Beheerder |10 mrt 22 |

Een stem voor de toekomst

Op de eerste plaats van de kieslijst van de Vooruitstrevende Partij Baarle staat Janneke van de Laak. De afgelopen raadsperiode heeft ze als raadslid het debat in de gemeenteraad kleur gegeven en niet alleen vanwege haar opvallende haarkleur. Janneke zet zich met passie in voor zaken als betaalbaar wonen, duurzaamheid en het opkomen voor de sociaal zwakkeren en een degelijk en transparant bestuur. Die lijn wil ze de komende vier jaar voortzetten, als het kan als wethouder. Tijd voor een kennismaking.

Geboren en getogen in Tilburg, woont Janneke (42) inmiddels al achttien jaar samen met Johan in Baarle-Nassau. Ze hebben drie kinderen en een “lieve, sukkelige labrador” zoals ze zelf zegt. Janneke werkt als projectmanager Duurzaamheid voor Amarant. “Ik probeer duurzaamheid in de breedte vorm te geven en te integreren in het denken en doen. Enerzijds de meer harde kant zoals binnen huisvesting, facilitair en inkoop en anderzijds ook de zachte kant mét, voor en door de medewerkers en cliënten.”

Altijd in de weer

Haar vrije tijd besteedt Janneke aan haar gezin, klussen in het nieuwe huis, als het kan concerten en aan haar passie: paragliden in Nederland en in de bergen. “Daar mogen ze me ‘s nachts voor wakker maken. De vrijheid, het overzicht, de rust, de prachtige natuur en de kick van vliegen bekoren mij nog iedere keer.” De tijd die overblijft, gaat op aan vrijwilligerswerk. Vroeger in de ondernemingsraad,als bestuurslid, als trainster van het hockeyteam van haar dochter en sinds 5 jaar in de politiek. “Verreweg de meeste tijd is de afgelopen vier jaar  opgegaan aan het raadswerk.”

De uitdagingen aangaan

Met zo’n druk leven is het verleidelijk om voor jezelf te kiezen en de politiek vaarwel te zeggen. Janneke deed dit niet. Met het nieuwe huis en het verkiezingsjaar in het vooruitzicht stopte ze als coach van het hockeyteam van haar dochter. “Een lastige keuze, maar niet alles kan, zelfs bij mij niet. De politiek gaat over onze toekomst. Er zijn helaas al zo weinig jonge mensen die zich politiek inzetten voor ons dorp. Juist nu hebben we mensen nodig die niet weglopen voor de uitdagingen waar we voor staan en naar de toekomst kijken.” Mede dankzij de inzet van Janneke kon de VPB een kieslijst presenteren met verschillende nieuwe jonge leden. Daardoor is een stem voor de VPB een stem voor de toekomst.