Ook wij zijn #trotsopdeboer die gaat voor een #duurzametoekomst

Posted by Eva Bouwman |15 jul 22 |

Ook wij zijn #trotsopdeboer die gaat voor een #duurzametoekomst

Gisteravond stond het st. Annaplein vol met tractoren en boeren die hun stem wilden laten horen bij de raadsvergadering. Na het betoog van ZLTO voorzitter Jan Bruurs gaven alle partijen een reactie. Helaas kon onze partij enkel boe-geroep oogsten omdat de aanname is dat wij anti-boer zouden zijn.

Niets is minder waar!

Wij zijn er voor iedereen, ook voor onze boeren. We begrijpen de frustratie en de zorgen voor de toekomst. Wel willen we blijven benadrukken dat iedereen zal moeten verduurzamen de komende tijd; de agrarische sector, Schiphol, industrie, logistiek en inwoners. 

Hierbij willen we denken in mogelijkheden en kansen in plaats van beperkingen! Niet vanuit ontkenning maar vanuit een besef dat we vooruit moeten om het leefbaar te houden voor mens, dier en natuur.

Wij ondersteunen de gebiedsgerichte aanpak waarin regionaal wordt gekeken wat nodig is en hoe dit passend uitgevoerd kan worden, samen met boeren, provincie, waterschap, natuurbeheerders, gemeente en andere partners. 

Ook wij zijn #trotsopdeboer die gaat voor een #duurzametoekomst!

Ons uitgebreide standpunt staat in ons partijprogramma: https://www.vp-baarle.nl/wp-content/uploads/2022/01/Verkiezingsprogramma-VPB-2022-2.pdf