Bestaat politieke eerlijkheid?

Posted by Beheerder |03 mrt 06 |

Bestaat politieke eerlijkheid?

Nu, kort voor de gemeenteraadsverkiezingen, laat het CDA merken de komende periode een voorkeur te hebben voor samenwerking met Fractie Ulicoten.
Dat zag Keerpunt ’98 al lang aankomen. De slogan van hun verkiezingscampagne is immers “het alternatief” voor de andere grote partij het CDA.
Keerpunt ’98 wil voor iedereen zijn, alle beroepsgroepen en heeft deze stromingen verenigd in haar eigen achterban.
Het CDA voelt zich de brede volkspartij met een christelijke karakter die open staat voor de totale bevolking.
De overeenkomsten gaan nog verder. Allebei willen ze de grootste zijn of worden en de macht hebben.

De Vooruitstrevende Partij Baarle is duidelijk anders. Wij zijn een politieke partij die alle progressieve krachten in Baarle-Nassau wil bundelen.
De VPB is een progressieve partij die inwoners vanuit een progressieve denkwijze en mentaliteit wil vertegenwoordigen.

De verschillen in de programma’s van politieke partijen zijn in de gemeente Baarle-Nassau niet zo groot. De verschillen zitten eerder in hoe de prioriteiten gelegd worden en hoe de uitwerking ervan gebeurt.

“Open eerlijk en duidelijk naar de burgers toe” lezen we in het beleidsprogramma 2006 / 2010 van Keerpunt ’98. Daar zijn wij het als Vooruitstrevende Partij Baarle volmondig mee eens. Maar is dit ook de praktijk van het gemeentebestuur in Baarle-Nassau?
In de brief aan alle inwoners van de gemeente Baarle-Nassau van 22 februari 2006 van Keerpunt ’98 staat: Achter de schermen is er vaak hard onderhandeld.
De VPB vraagt zich af of dit niet de achterkamertjes zijn?

Wij zijn ervan overtuigd dat de kiezers niet de laatste 6 weken voor de verkiezingen overtuigd moeten worden met een schriftelijke reclame campagne om op een partij te gaan stemmen. Maar dit moet gebeuren door in de gehele zittingsperiode duidelijke standpunten in te nemen.
Voor iedereen die het politieke gebeuren in de gemeente Baarle-Nassau volgt weet dat de Vooruitstrevende Partij Baarle dit gedaan heeft.

Als een Vernieuwend Progressief Betrouwbaar beleid u aanspreekt stem dan op de Vooruitstrevende Partij Baarle.

Jan Vermeer