Lijst 4 Kandidaat 2
Ad SeverijnsEven voorstellen:
Mijn naam is Ad Severijns, geboren in Ulicoten in 1955. Vanaf 1963 woon ik in Baarle-Nassau.
Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen.
Sinds ruim 10 jaar werk ik in Baarle-Nassau bij Haagen Fire Training Products, waar ik me vooral met productontwikkeling bezig houd.

Hobby's en verenigingsleven:
Naast mijn gezin en drukke werkzaamheden vind ik af en toe wat tijd voor "doe het zelven", daarnaast een beetje sporten (badminton), en verder beschouw ik de lokale politiek toch ook als een hobby.
Van jongsafaan ben ik actief geweest in diverse verenigingen. Scouting (toen heette dat hier nog Verkenners), BBE, Stg. Jeugdwerk Baarle, SOB bestuur, MR van basisschool De Regenboog en Vooruitstrevende Partij Baarle.

Contact:
Houtakker 19
5111XW Baarle-Nassau
tel. 013-5078819
voorzitter@vp-baarle.nlVooruitstrevende Partij Baarle
Vanuit de diverse verenigingen waarin ik actief geweest ben waren er altijd al contacten met de gemeente, voor vergunningen, subsidies enz. In de jaren '80 wilde ik me vandaar uit meer verdiepen in de plaatselijke politiek. De Vooruitstrevende Partij sprak mij het meest aan, omdat deze partij vooral de belangen van de gewone Baarlese mensen behartigde en ook bijv. het milieu belangrijk vond. Ook vanuit mijn afkomst (bij ons thuis waren ze geen boer of middenstander) was dit de meest logische partij.
Na enige tijd gewoon lid geweest te zijn ben ik in het bestuur gekomen. Met de verkiezingen van 1994 ben ik gekozen als raadslid voor de Vooruitstrevende Partij Baarle. Toen als vierde man, samen met Dré Moors als wethouder, Piet Theeuwes en Aleida Wijkenga. Vanaf toen zit ik voor de Vooruitstrevende Partij in de Raad, samen met diverse andere bekwame mensen, zoals Jos Jansen en Henri Evers.
Sinds maart 2005 is Jan Vermeer teruggekomen als raadslid voor de VPB en dit heeft zeker een nieuwe impuls gegeven, binnen de partij maar ook in de gehele Raad.
Samen met Jan en onze andere bekwame kandidaten denk ik dat de Vooruitstrevende Partij Baarle een zeer goede bijdrage kan leveren aan het bestuur van de gemeente.

Standpunten:
De standpunten van de Vooruitstrevende Partij vindt u in het programma. Dat is te vinden op de website www.vp-baarle.nl .
Mijn aandacht gaat in het bijzonder uit naar jongeren- en ouderenbeleid, onderwijs en duurzaamheid. Ook vind ik het belangrijk dat de gemeente een goed financieel beleid voert.