Even voorstellen: Ard Vermeer, Christa Pegels en Driek Cornelissen

Posted by Beheerder |09 mrt 18 |

In het afgelopen jaar hebben we actief gezocht naar (nieuwe) leden die een bijdrage willen leveren aan de VPB. De enige partij met een werkelijk sociaal, groen en actief programma in Baarle-Nassau. We zijn dan ook erg trots u hieronder een aantal “nieuwelingen” te kunnen voorstellen die trots op onze kieslijst staan. Iedereen telt mee, Stem daarom 21 maart op de VPB, lijst 4.

Ard Vermeer, kandidaat gemeenteraadslid plaats 14

 
Ik ben geboren en getogen in Baarle-Nassau en ben 27 jaar.  Heel mijn leven woon ik al in Baarle-Nassau en daar ben ik blij mee. Ik ben werkzaam bij een paneelbouwbedrijf als elektromonteur.  Een goede samenwerking in ons bedrijf, vanaf directeur tot monteur, is van groot belang om tot een goed eindproduct te komen. 

Waarom ik verkiesbaar ben voor de VPB?
De VPB is een partij die de laatste 12 jaar intensief heeft samengewerkt met allerlei partijen en organisaties met daarbij goede eindresultaten zoals de bouw van nieuwe scholen in Baarle Nassau en Ulicoten, de atletiekbaan, vernieuwing van de tennisbanen en een goede organisatie van de zorg. Om de gemeente Baarle-Nassau zelfstandig te houden en om niet heringedeeld te worden is een goede samenwerking met andere dorpen noodzakelijk. Ook de VPB zet zich in voor een Europese gemeente en ook hierin is het sleutelwoord samenwerking.
Ik heb er voor gekozen om op de kieslijst van de VPB te staan omdat deze partij vooruit wil en niet alleen maar zegt hoe het niet moet. Ik vind daarnaast dat jongeren en jonge gezinnen een grotere stem mogen krijgen in de politiek. Daarom sta ik op de lijst van de Vooruitstrevende Partij Baarle.

Christa Pegels, kandidaat gemeenteraadslid plaat 13


Ik ben 43 jaar en sinds 2008 woon ik in het mooie gehuchtje Castelré. Ik ben getrouwd met Jako en we hebben één zoon genaamd Vide. Hij gaat op school in Hoogstraten in België, omdat andere scholen te ver verwijderd zijn van onze woonplaats. Sinds kort mag ik mijzelf startend ondernemer noemen van de biologische Theeschenkerij Natuurlijk! In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn hond op de Castelse heide en ben ik hobbyimker. 

Waarom ik verkiesbaar ben voor de VPB?
Hoewel het in Castelre prachtig wonen is, hebben wij in ons gehucht te maken met onze eigen lokale problematieken. Zo is er al jaren sprake van overlast door grensoverschrijdend verkeer vanuit Hoogstraten. Door de recente invoering van tolheffing voor vrachtwagens op de Belgische hoofdwegen en een tonnagebeperking in de kernen van Hoogstraten, is deze problematiek zeer urgent geworden. Ik weet dat de VPB voor de inwoners van Castelre hier een proactieve en sturende houding inneemt, om vanuit de gemeente druk uit te oefenen richting Hoogstraten om deze overlast terug te dringen. Daarom sta ik op de lijst van de Vooruitstrevende Partij Baarle.

Driek Cornelissen, kandidaat gemeenteraadslid plaats 9


Ik ben 41 en woon sinds 1999 in Baarle-Nassau samen met Edith. We hebben 2 kinderen die naar de Akkerwinde gaan waar ik in de Medezeggenschapsraad zit. In het dagelijks leven ben ik marketingmanager. Ik speel gitaar, klus, schrijf en ga graag wandelen of fietsen in mijn vrije tijd.  

Waarom ik verkiesbaar ben voor de VPB?
Ik heb zelf ondervonden dat de gemeente vaak niet luistert naar haar burgers. In verschillende dossiers lijkt het soms alsof de gemeente meer bezig is met andere belanghebbenden dan de betrokken bewoners. Daardoor is de balans doorgeslagen ten koste van de leefbaarheid en de verkeersveiligheid. Dat moet anders vind ik. De gemeente moet primair de belangen van haar inwoners behartigen. Daarom sta ik op de lijst van de Vooruitstrevende Partij Baarle.

Zie de volledige kieslijst & programma op deze site onder “downloads”. Like ons op facebook.com/vpb.baarle